Kúpiť bandáže a ortézy – e-shop

Sprievodca výberom
bandáží a ortéz


Bandáže a ortézy  >  Ako používať tejpovacie pásky

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

Dĺžka tejpovacej pásky musí zodpovedať dĺžke svalu na natiahnuté časti tela.

Pásku aplikujte na čistú a suchú pokožku, čím svaly, kĺby alebo šľachy ľahko zafixujete a zároveň v nich podporíte prietok krvi. Nijako pritom neobmedzíte pohyb. Vďaka kineziologickej tejpovacej páske pocítite úľavu a dosiahnete rýchlejšej regenerácie svalov.

Čo je to tejpovanie?

Tejpovanie čiže taping predstavuje prilepovanie elastických pások na kožu v problémovej oblasti, čím sa pasívne podporujú kĺby a väzy. Táto metóda je využívaná v športovej a terapeutickej medicíne na stabilizáciu kĺbových štruktúr, a to ako prevencia, posilnenie aj pri nadmernom a častom preťažovaniu kĺbov. Vďaka tapingu je poškodená časť pohybového aparátu menej náchylná na preťažovanie a postihnutá časť drží v žiadúcej polohe. Špeciálne techniky tejpovania dovoľujú kĺbu pohyb v jeho bežnom rozsahu bez prekračovania stupňa bolesti.

Tejpovanie je prioritne určené športovcom, ale dnes sa používa z 85 % mimo šport: vo fyzioterapii, pediatrii, neurológii, ortopédii, terapii lymfedému a jazvy, preventívnej medicíne či ergoterapii. Priaznivo pôsobí aj na nervový a obehový systém. Výhodou je, že s tejpovacou páskou, ktorá sa radí nielen medzi bandáže a ortézy, ale aj masérske potreby, sa dá sprchovať aj plávať.

Zhrnutie - ako pomáha tejpovacia páska:

  • zlepší funkciu vašich svalov a kĺbov
  • zmierni opuchy a utlmí bolesť
  • skráti dobu hojenia
  • stabilizuje svaly a kĺby
  • uľaví pri nadmernom preťažovaní
  • reguluje svalové napätie
  • zaistí prevenciu proti poškodeniu kĺbov a šliach
  • posilní stabilitu časti tela po úraze

Zdieľajte článok



Odporúčame bandáže a ortézy






Ďalšie novinky

Ako vám pomôže ortéza na rameno?

S bolesťou ramena sa môžete stretnúť pri hraní volejbalu, tenisu, squashu aj pri ďalších športoch. Medzi najčastejšie problémy spojené s ramenom patrí vykĺbenie alebo zápal.

Ako vám môže pomôcť magnetická bandáž kolena

Bandáže a ortézy kolena spevňujú kĺby športovcov i bežných užívateľov. Používajú sa ako prevencia, po zranení, pri športe zaťažujúcom kolená či pri ochoreniach kĺbov. Významné miesto si medzi nimi vydobyli magnetické bandáže.

Veľký prehľad ortéz

Každý športovec ocení ortézy na spevnenie kĺbov a svalov - ako prevenciu úrazov aj pri rekonvalescencii. Dômyselne navrhnuté ortézy dnes kúpite doslova na všetko: na koleno, členok, zápästie, rameno či lakeť.

Ako používať tejpovacie pásky

Priedušné elastické tejpovacie pásky, ktoré neprepúšťajú vodu, ochraňujú športovcov i bežných užívateľov pred každodenným preťažovaním  a stuhnutím svalov. Odstraňujú bolesť a sú aj prevenciou a liečbou úrazov.

všetky novinky